Masuri integrate in domeniul turismului

UNIUNEA EUROPEANĂ

GUVERNUL ROMĂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU

Fondul Social European
POSDRU 2007-2013

Instrumente structurale
2007-2013

GUVERNUL ROMĂNIEI
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI
ŞI PROTECŢIEI SOCIALE
OIPOSDRU REGIUNEA CENTRU

Asociaţia Pakiv România

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană,
vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Acasa

       Asociația Pakiv România, în parteneriat cu Synthesis Management Consultants - SMC, a organizat, marți, 23 octombrie 2012, începând cu orele 10.00, la Sala Senatului din cadrul Universității "1 Decembrie 1918" Alba Iulia (Palatul Apor) conferința de diseminare a rezultatelor obținute în urma implementării proiectului "Măsuri integrate în domeniul turismului".
            La acest eveniment au participat aproape 70 de persoane, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului de afaceri și ai societății civile. Evenimentul a cuprins prezentarea rezultatelor obținute în urmă implementării proiectului care a vizat formarea profesională a 200 de șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din județul Alba în vederea facilitării accesului pe piața muncii. 

Proiectul "Măsuri integrate în domeniul turismului" îşi prezintă rezultatele

 

 

 

”Câștigătorii concursului desfășurat în cadrul proiectului ”Măsuri integrate în domeniul turismului” - Ghid turistic”.

 

"Câștigării concursului desfășurat în cadrul proiectului "Măsuri integrate în domeniul turismului" - Ghid turistic II

 

”Câștigării concursului desfășurat în cadrul proiectului ”Măsuri integrate în domeniul turismului” - Agent de turism

 

”Câștigării concursului desfășurat în cadrul proiectului ”Măsuri integrate în domeniul turismului” - Recepționer

 

Câștigării concursului desfășurat în cadrul proiectului "Măsuri integrate în domeniul turismului" - Lucrător în pensiune turistică

 

Proiectul "Măsuri integrate în domeniul turismului" se apropie de finalizare. Toate programele de formare profesională s-a terminat

 

În cadrul proiectului "Măsuri integrate în domeniul turismului" Concursul "Cel mai bun CV şi cea mai bună scrisoare de intenţie" pentru grupa Ghid de turism Alba Iulia se va desfăşura joi, 11 octombrie, începând cu orele 14.00 în amfiteatrul Colegiului Economic Dionisie Pop Marţian din Alba Iulia.

 

Proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului” a intrat în ultima etapă. Ultima grupă din programul de finalizare a susținut examenul final

 

Proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului” a intrat în ultima etapă

 

26 de agenţi de turism pregătiţi pentru piaţa muncii

 

Rezultate concurs Baia de Aries- Grupa "Receptioner"

 

În 12 iulie va avea loc Bursa locurilor de muncă în domeniul turismului la Baia de Aries

 

În Baia de Arieş a avut loc o bursă cu locuri de muncă în turism

 

Rezultate concurs Cugir- Grupa Agent Tursim

 

”Programul de formare profesională din cadrul proiectului pentru meseria de Agent în turism s-a finalizat”

 

Rezultate concurs Cugir- Grupa Receptioner

 

Rezultate concurs Alba Iulia- Grupa Agent Turism

 

Rezultate concurs Alba Iulia- Grupa Ghid Turistic

 


 

Peste 100 de persoane au participat la Bursa locurilor de muncă la Baia de Arieș

 


 

 

 

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013

 

Parteneri proiect:  SC Synthesis Management Consultants – SMC SRL

Zona de implementare:  Regiunea Centru

Durata de derulare a proiectului:  24 luni

Perioada de implementare:  01.11.2010 – 30.10.2012

                       

            Proiectul „Masuri integrate in domeniul turismului” isi propune creşterea şanselor de integrare pe piata muncii a persoanelor fară ocupaţie, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, şomeri tineri şi şomeri de lungă durată din mediul urban si rural, Judeţul Alba, prin măsuri active de ocupare pentru dezvoltarea de noi abilităţi de acces şi menţinere pe piaţa muncii în domeniul turismului şi dezvoltării antreprenoriale. Proiectul isi propune sa initieze si sa implementeze o serie de activitati de formare prefesionala in meseriile de receptioner, ghid turistic, agent de turism si lucrator pensiune turistica. Beneficiarii acestor cursuri sunt un numar de  200 de persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri, şomeri tineri, şi şomeri de lungă durată care vor fi reintegrati pe piata muncii.

             

Obiectivele specifice ale proiectului sunt in numar de patru dupa cum urmeaza:

1.         Dezvoltarea de noi competente si abilitati pentru un numar de 200 de persoane cu o situatie dificila pe piata muncii, precum si tineri someri, someri varstnici si someri de lunga durata, persoane in cautarea unui loc de munca, in Judetul Alba, prin participarea la cursuri de formare profesionala in meserii din domeniul turismului.

2.         Informare si consiliere profesionala in domenii adapate cerintelor pietei muncii locale turism- receptionist, ghid turistic, agent turism, lucrator pensiune care sa conduca la cresterea numarului de participanti la formarea profesionala.

3.         Cresterea nivelului de informare motivare prin consiliere profesionala si psihologica si servicii de orientare in cariera, formarea profesionala a unui numar de 200 de persoane, persoane cu o situtie dificila pe piata muncii persoanelor, fară ocupaţie, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, şomeri tineri şi şomeri de lungă durată Judetul Alba; cresterea gradului de ocuparea a fortei de munca in judetul Alba prin mediere si plasare pe piata muncii in domeniul turismului, receptionist, ghid turistic, agent turism, lucrator pensiune.

4.         Cresterea nivelului de informare in randul angajatorilor din Judetul Alba privind facilitatile acordate pentru persoanele din mediu rural.

 

            Proiectul va contribui la atingerea obiectivelor POSDRU AP 5 DMI 5.1 prin sprijinirea persoanelor din grupurile tinta, persoane cu o situatie dificila pe piata muncii, precum someri tineri, someri varstnici si someri de lunga durata, persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca, informare si consiliere profesionale, formare profesioanla in domenii adapate cerintelor pietei muncii locale in turism, facilitand integrarea acestora pe o piata a muncii in continua evolutie. Proiectul va contribui la ameliorarea conditiilor de viata a personelor din Judetul Alba, la crearea unei societati incluzive si coezive. Acest proiect va aduce o nota inovatoare in domeniul vizat intrucat incearca sa schimbe mentalitatea personelor apartinand grupului tinta, sa contribuie la cresterea increderii in fortele proprii a acestora, prin dezvoltarea si valorificarea abiliatilor personale si prin reintegrarea acestora pe piata muncii.

 

    Rezultatele asteptate ale proiectului rezulta din activitatile protectului si sunt direct corelate cu obiectivul general si obiectivele specifice. Vom enumera cateva din principalele rezultate ce vor fi obtinute:

 

1.         Realizarea unui site al proiectului care va contine descrierea proiectului, a obiectivelor a activitatilor propuse

2.         Realizare unei aplicatii informatice pentru implementarea modelului de organizare a bursei locurilor de munca si a planurilor de mediere

3.         Formarea profesionala a unui numar de 50 de persoane in meseria de Receptioner in domeniul turismului

4.         Formarea profesionala a unui numar de 50 de persoane in meseria de Ghid in domeniul turismului

5.         200 de persoane informate privind locurile de munca vacante in domeniul turismului  

6.         Formarea profesionala a unui numar de 50 de persoane in meseria de Agent de turism

7.         Formarea profesionala a unui numar de 50 de persoane in meseria de lucrator pensiune turistica

 

 

ACTIVITATILE PROIECTULUI

 

 

 

 

“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”